slovensko  

   english  

   italiano  

   hrvatski  

   srpski

   domov  

   natisni  

   zemljevid  

   e-pošta  

   kolofon
kras menu
kras d.d.
vizitka
kras v tujini
vodstvo
priznanja in nagrade
trgovina kraških dobrot
živinoreja
kras izdelki
kraški pršut
pršuti
pancete
narezki
salame
mortadela
kraški zašink
kuhan pršut
slanine
šunke
izdelki v ovitku
goveji izdelki
darilni program
kras meso
makrokonfekcija
mikrokonfekcija


Modra številka: 080 80 55

si.Brand *****

Best Buy

KUPUJEM SLOVENSKO
KRAS je podporni član kampanje KUPUJEM SLOVENSKO
Darilni program
kras video
Krasov pršut
Kuhan in pečen pršut Kras
Mortadela Kras
Trenutek
kras zaposlujemo
aktualno - zaposlimo
Smo družba, ki je z nenehnim vlaganjem v tehnologijo, razvoj in posodobitev proizvodnje, postala največja mesnopredelovalna industrija v Sloveniji.
K sodelovanju vabimo vse, ki se želijo pridružiti uspešnemu kolektivu in s svojim znanjem ter delom prispevati k realizaciji zastavljenih ciljev.
...

več
kras aktualno
02.08. Dan Odprtih vrat PRŠUTARNE KRAS v Šepuljah

arhiv sporočil




mesnine dežele kranjske d.d.
kras | recepti
Popečene breskve s pršutom in gorgonzolo

Za 4 osebe:

4 zrele breskve
4 žličke olivnega olja
100 g rukolo
100 g gorgonzole
85 g kraškega pršuta
1 žlička balzamičnega kisa

Zrele breskve operemo, razkoščičimo in narežemo na četrtinke. Premažemo z olivnem oljem in potresemo s sveže mletim poprom. Na vroči žar plošči breskve na hitro karameliziramo. Pečemo približno dve minuti na vsaki strani.
Rukolo operemo, pokapljamo z olivnim oljem in razporedimo po krožnikih, dodamo rezine kraškega pršuta, zdrobljeno gorgonzolo in popečene breskve. Iz olivnega olja in balzamičnega kisa pripravimo solatni preliv s katerim pokapljamo po pripravljeni solati in postrežemo.


KRAS d.o.o.
Šepulje 31
6210 Sežana

Tel: 05/73 10 300
Fax:  05/73 10 327

info@kras.si