slovensko  

   english  

   italiano  

   hrvatski  

   srpski

   home  

   print  

   sitemap  

   e-mail  

   credits
kras menu
kras, a.d.
vizitka
rukovodstvo
priznanja i nagrade
proizvodi
kraški pršut
pršuti
pancete
naresci
salame
mortadela
kuhani pršut
slanine
šunke
proizvodi u omatu
goveđi proizvodi
program darova


Modra številka: 080 80 55

si.Brand *****

Best Buy

KUPUJEM SLOVENSKO
KRAS je podporni član kampanje KUPUJEM SLOVENSKO
kras video
Krasov pršut
Kuhan in pečen pršut Kras
Mortadela Kras
kras | recepti
Riblji fileti s pršutom na tikvicama

Za 4 osobe

4 komada fileta bijele ribe
4 kriške kraškoga pršuta
2 žlice maslinovog ulja
4 tikvice
maslac
sok od limuna
sol i papar
šaka svježeg peršina

Riblje filete oblikujte u jednako velike komade i uvijte ih u kriške kraškoga pršuta. Začinite. U tavi ugrijte ulje i pržite dok ne postane hrskavo. Najprije popržite jednu stranu fileta, a zatim ih pažljivo okrenite i pržite s druge strane, približno 4 minute (ovisno o debljini ribljih fileta).
Tikvice grubo naribajte. Ugrijte maslinovo ulje i malo maslaca. Dodajte naribane tikvice i sok od limuna te na brzinu prepržite. Začinite solju i paprom.
Na tanjure rasporedite pripremljene tikvice pa na njih složite hrskavo pečene riblje filete s pršutom. Pospite nasjeckanim peršinom.


KRAS d.o.o.
Šepulje 31
6210 Sežana, Slovenia

Tel: +386 57 310 300
Fax: +386 57 310 327

info@kras.si